Kaip pagaminti skanią kavą ir kokią techniką tam naudoti?

Dauguma mūsų rytą pradeda su puodeliu kavos. Kvapni ir gardi kava ne tik leidžia pasimėgauti ramybės akimirkomis, bet taip padeda pasiruošti darbo dienai ir apmąstyti dienos planus. Žinoma, visada norima, kad kava būtų tikrai puikaus skonio, todėl kyla klausimas, kaip ją paruošti. Tam įtakos turi ir tai, kokia kavos rūšis yra pasirenkama, ir kaip ji ruošiama, taigi, kaip pasirinkti kavos virimo techniką ir kaip paruošti gardų kavos gėrimą?

Pirmiausia pasirinkite kavos rūšį

Skiriami du kavos tipai – tai kavos mišinys ir rūšinė kava. Kuris šių pasirinkimų bus geresnis, tai priklausys nuo jūsų asmeninio skonio. Galima išskirti kelias svarbiausias rūšinės kavos ir kavos mišinio savybes:

Rūšinė kava yra auginama tam tikrame konkrečiame regione, todėl pasižymi tam tikromis išskirtinėmis skonio savybėmis. Tokią kavą ypatingai vertina gurmanai, kurie mėgsta stebėti, kokią įtaką kavos skoniui padarė oro sąlygos ir kiti veiksniai. Atrasti mėgstamą rūšinę kavą tikrai nėra sudėtinga, tačiau svarbu žinoti, kad kavos skoniui didelę įtaką turi gamtinės sąlygos. Jei tam tikrą sezoną vyravo liūtys, kavos skonis pasikeis tiesiog neatpažįstamai;

Kavos mišinys yra populiaresnis pasirinkimas. Tokia kava kainuoja pigiau, tačiau jos sudėtį sudaro kelios kavos rūšys ar dar daugiau. Jei kava yra auginama nepalankiomis gamtinėmis sąlygomis, tai neturės didelės įtakos kavos skonio pokyčiams. Taigi, toks pasirinkimas bus palankesnis tada, jei visada norima mėgautis tokio paties skonio kava.

Išsibudinti ir nusiteikti darbo dienai padeda ne vien tik kavos gėrimas, bet taip pat ir jos aromatas, todėl dažnai yra pasirenkama ne malta kava, bet pupelės. Malama kava tiesiog pakeri savo aromatu ir suteikia žvalumo. Taigi, kavamalė yra vienas tų buitinių prietaisų, kurį tiesiog būtina turėti kiekvienuose namuose.

Tinkamo kavos virimo aparato pasirinkimas

Skiriami trys pagrindiniai kavos aparatų tipai, kurių kiekvienas pasižymi tam tikromis savybėmis. Kiekvieno mūsų poreikiai yra skirtingi, tad pagalvokite, kuris šių kavos virimo aparatų geriausiai pateisintų jūsų poreikius:

Kapsuliniai kavos virimo aparatai paskutiniu metu įgauna vis didesnį populiarumą. Vienas didžiausių privalumų yra tai, kad skani ir kvapni kava gali būti paruošiama labai greitai – tereikia įdėti patinkančio skonio kavos kapsulę. Kasdien galima mėgautis vis kitais kavos skoniais, nes kavos kapsulių pasirinkimas yra tikrai labai gausus. Jei vertinate įvairovę, toks pasirinkimas – kaip tik jums. Vis dėlto, svarbu paminėti, kad kavos kapsulės kainuoja gana nepigiai, tad įvertinkite, kiek pinigų galite skirti kavai;

Automatiniai kavos virimo aparatai yra laikomi pačiais patogiausiais. Ši smulki buitinė technika pasižymi funkcionalumu ir greitu kavos ruošimu, tad nieko keisto, kad toks pasirinkimas įgyja milžinišką populiarumą. Šie kavos virimo aparatai gali parinkti reikiamą kavos virimo temperatūrą, vienu metu paruošti kelis puodelius kavos, ir t.t. Naudotis automatiniais kavos virimo aparatais yra labai paprasta, o ruošiamos kavos skonis visada yra puikus;

Pusiau automatiniai kavos virimo aparatai paprastai yra mažesni už automatinius, dauguma jų turi ir kapučinatorių, padedantį lengvai ir greitai paruošti kapučino kavą. Vis dėlto, naudotis pusiau automatiniais kavos virimo aparatais yra kiek sudėtingiau nei automatiniais, tai reikalauja kavos ruošimo įgūdžių.

Mėgstate užpilamą kavą?

Užplikoma kava mūsų šalyje yra pati populiariausia. Nors kavos virimo aparatai įgyja vis didesnį populiarumą, tačiau nemažai žmonių vis dar teikia pirmenybę užplikomai kavai. Jei norite, kad paruošta kava būtų dar skanesnė ir kvapnesnė, paruošti tinkamą gėrimą jums padės keli naudingi patarimai:

Pirmiausia vertėtų pasirinkti tokią kavą, kuri gali būti ruošiama tokiu būdu. Užpilamos kavos mėgėjams rekomenduojama stebėti, ar ant kavos pakelio yra užrašas „In Cup“, kuris reiškia, kad kava gali būti užpilama tiesiog puodelyje;

Maltos kavos kiekis taip pat turi įtakos gėrimo skoniui. Optimalus kiekis – arbatinis šaukštelis maltos kavos 100 mililitrų vandens. Jei kava yra per silpna, taip galėjo nutikti ne vien tik dėl per mažo kavos kiekio, bet ir pernelyg didelio jos rupumo;

Nors dauguma žmonių kavą užpliko iš karto, kai tik virdulys užvirina vandenį, tačiau taip elgtis nereikėtų. Verdantis vanduo paprasčiausiai nudegins maltą kavą, todėl jos skonis tikrai nebus pats geriausias. Ideali vandens temperatūra – 94-95 laipsniai Celsijaus. Jei kava užpilama verdančiu vandeniu, gana dažnai ji tampa pernelyg karti;

Jei mėgstate balintą kavą, prieš pildami pieną jį šiek tiek pašildykite, tačiau jokiu būdu neperkaitinkite, nes perkaitintas pienas paprasčiausiai sugadins kavos skonį;

Kavą galima gardinti ne tik pienu – tam puikiai tinka ir įvairūs prieskoniai. Nebijokite eksperimentuoti: tam gali tikti ir šokolado drožlės, ir cinamonas, ir kiti jūsų mėgstami priedai.

Kavos skoniui įtakos turi ir tai, kaip yra prižiūrima kavos virimo technika. Šiuos buitinius prietaisus rekomenduojama periodiškai nukalkinti, nes tinkamai neprižiūrima kavos ruošimo technika paprasčiausiai gali gadinti mėgstamos kavos skonį.

KAVA

KAVOS VIRIMO APARATAI

SMULKI BUITINĖ TECHNIKA